Joachim Haas ny vd på Lantmännen Fastigheter

Joachim Haas blir ny vd för Lantmännen fastigheter den 1 januari 2017 efter Mikael Nicander, som har valt att lämna Lantmännen för att övergå till egen verksamhet.

Mikael Nicander har valt att lämna Lantmännen och rollen som vd för Lantmännen Fastigheter för att starta eget bolag. Mikael har varit anställd på Lantmännen sedan 2007, och har bland annat grundat Lantmännen Fastigheter och byggt upp dess förvaltningsorganisation, affärs- och projektutvecklingsinriktning.

– Jag vill rikta ett stort tack till Mikael för ett mycket väl utfört arbete med att bygga Lantmännen Fastigheter till det professionella och värdeskapande bolag det är idag. Jag önskar honom all framgång när han nu vill utveckla en egen verksamhet efter 9 år på Lantmännen, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Joachim Haas har utsetts till ny vd för Lantmännen Fastigheter, han började på Lantmännen och i rollen som fastighetschef 2013 och har dessförinnan haft flera ledande roller inom fastighetsbolag samt drivit eget företag inom fastighetsbranschen.

‑ Lantmännen Fastigheter är en viktig del av vår koncern, som vi också vill fortsätta att satsa på och utveckla vidare. Därför är det mycket glädjande att vi har en intern ersättare till vd-posten i Joachim. Joachim har en gedigen och bred erfarenhet från olika roller och företag inom fastighetsbranschen. Jag vill passa på att välkomna honom till sin nya roll och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, avslutar Per Olof Nyman.

Joachim tillträder sin nya roll som vd den 1 januari 2017 och Mikaels sista dag på Lantmännen blir den 11 januari.

Vid ytterligare frågor, kontakta:

Per Olof Nyman, vd och koncernchef, Lantmännen, Tel 0706 57 42 47, e-post per.olof.nyman@lantmannen.com

Joachim Haas, fastighetschef, Lantmännen Fastigheter, Tel 0703 571 643, e-post joachim.haas@lantmannen.com

Lantmännens pressjour, Tel 0730 46 58 00