Lantmännen hyr ut 3 400 m2 till Coop som omlokaliserar i Falkenberg


Lantmännen Fastigheter AB har ingått avtal med Coop Sverige Fastigheter AB om hyreslokal till ny Coopbutik i kvarteret Sjövisaren i Falkenberg. Lantmännen hyr ut 3400 kvadratmeter till den nya butiken.

– Vi arbetar ständigt med utveckling och optimering av vårt befintliga fastighetsbestånd i hela landet, och så även med kvarteret Sjövisaren i Falkenberg, Vi är mycket glada över att ha Coop som hyresgäster, vilket passar väl i vår långsiktiga strategi att addera livsmedelsbutiker i vår fastighetsportfölj, säger Petter Melin, ställföreträdande fastighetschef, Lantmännen Fastigheter AB.

Detaljplanearbetet pågår och förhoppningen är att butiken skall öppna under hösten 2018. Kommunen växer och med den förändras också infrastruktur och rörelsemönster, vilket Coop vill anpassa sig efter.

– Vi har länge letat efter ett lämpligt ersättningsläge till vår befintliga Coop Forum. Vi är väldigt glada över att t.ex. gång- och cykelvägen kommer att förstärkas och förbättras, och att Hallandstrafiken kommer att etablera en ny hållplats vid butiken på Peter Åbergsväg. Det är med stor matglädje som vi öppnar en helt ny, fräsch ”Stora Coop” i Falkenberg under hösten 2018, säger Petra Wahlström, chef struktur & etablering Coop region syd/öst.

För vidare information, kontakta:

Petter Melin, ställföreträdande fastighetschef Lantmännen Fastigheter

Tel 076-807 53 33, e-post petter.melin@lantmannen.com

Petra Wahlström, chef struktur & etablering Coop region syd/öst

Tel 073-654 93 50, e-post petra.wahlstrom@coop.se

Lantmännens pressjour

Tel 073-046 58 00

Lantmännen Fastigheter

Lantmännen Fastigheter förvaltar Lantmännens fastigheter och är ett av Sveriges större fastighetsbolag med 150 förvaltningsobjekt på 80 orter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som kontor, butiker, verkstäder och lager.

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 27 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad, Gooh, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på: www.lantmannen.com/omlantmannen

Om Coop

Det finns 659 Coop-butiker runt om i vårt land. De ägs av 3,4 miljoner medlemmar i 32 konsumentföreningar. Det kooperativa förbundet startades 1899 och byggde på en idé om bra mat i bra butiker till ett bra pris.

Nu har vi påbörjat resan mot att förnya alla våra 659 butiker i hela Sverige till tre helt nya Format; Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser, värde för pengarna, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. www.coop.se

Micke Folke