Äldreboende flyttar in i Triton

2023

Lanthem, som samägs av Lantmännen Fastigheter och Hemsö, har tecknat ett 15 årigt hyreskontrakt med Forenede Care i kvarteret Triton. I november flyttar 54 personer in i äldreboendet som anpassats efter hyresgästens verksamhet. 

I det gemensamma bolaget Lanthem utvecklar Lantmännen Fastigheter och Hemsö, fastigheter med inriktning mot vård, skola och omsorg. Fastigheterna är belägna på mark som Lantmännen inte nyttjar för egen verksamhet. Triton är beläget bredvid Lantmännens kvarn i Malmö och ytterligare ett nytt äldreboende har byggts på den gamla silotomten i Tygelsjö, söder om Malmö.  

Äldreboendet Triton har plats för 54 boende i moderna och anpassade lokaler alldeles intill kajstråket i Västra hamnen. På baksidan av fastigheten finnen en fantastisk utemiljö, med ett avskilt och lugnt läge, skyddat från trafikens buller.  

– Äldreboendet i Triton har verkligen det lilla extra. Alla boende har enskilda rum på 30 m2 och därtill finns stora gemensamma utrymmen för social samvaro och gemensamma aktiviteter. Vi vill att utemiljön ska vara en lugn, grön oas – väldigt inbjudande med ett avskilt läge, alldeles intill vattnet, säger Masoud Taheri, utvecklingschef som i samarbete med Lantmännen Fastigheters Region syd, ansvarat för utvecklingen av fastigheten.

Triton är en multifastighet bestående av äldreboende, seniorlägenheter och tre mindre kommersiella lokaler. Forenede Cares verksamhet inryms på plan 1 till 4, där plan 2 och 3 har stora balkonger med utsikt mot Neptunigatan samt mot kanalen där den stora gröna uteplatsen i markplan är belägen.  

 

För vidare information kontakta Masoud Taheri, Utvecklingschef Lantmännen Fastigheter på telefonnummer 010-556 14 12, eller  masoud.taheri@lantmannen.com.