Lantmännen Fastigheter förvärvar fastighet i Eslöv

2024

Lantmännen Fastigheter förvärvar en lager- och kontorsfastighet belägen på Berga industriområde, i Eslöv. Säljare är Skånes Företagsservice och genom förvärvet möjliggör Lantmännen expansion på orten. 

Lantmännen Fastigheter, ett av Sveriges större fastighetsbolag med cirka 150 fastigheter på 80 orter, har förvärvat fastigheten Sothönan 1 i Eslöv från Skånes Företagsservice AB. Fastigheten är en lager- och kontorsfastighet med en lokalyta om cirka 14 000 kvadratmeter belägen på Berga industriområde i Eslöv. Samtliga lokaler är uthyrda. En tredjedel av fastighetens markareal är idag obebyggd, vilket ger utrymme för framtida utveckling. 

Fastigheten säljs genom bolagsförsäljning till ett underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor. I värdet inkluderas den obebyggda marken. 

Lantmännen Fastigheter ser förvärvet som en strategisk möjlighet att stärka närvaron i Eslöv. Bolaget äger sedan tidigare ett antal fastigheter i området och ser nu fram emot att välkomna hyresgästerna i Sothönan 1 till sin förvaltning. 

-Vi är mycket glada över förvärvet och ser fram emot att utveckla vår verksamhet i Eslöv. Den nya fastigheten ligger i samma område som Lantmännens utsädesanläggning och möjliggör därmed expansion i området, säger Petter Melin, Regionchef på Lantmännen Fastigheter. 

-Det är bra tajmning för oss att sälja fastigheten och det känns mycket tryggt för våra hyresgäster att köparen är Lantmännen Fastigheter, säger Ulrika Andersson, vd Skånes Företagsservice AB. 

Utöver utsädesanläggningen äger Lantmännen Fastigheter sedan tidigare en handelsfastighet i Eslöv där bland annat Byggmax och Granngården har verksamhet.  

Säljarens kommersiella rådgivare var Zelvio, legala rådgivare var Cirio Advokatbyrå. Köparens legala rådgivare var AG Advokater.  

För mer information, kontakta gärna:  
Petter Melin, Regionchef Malmö, Lantmännen Fastigheter 
Tel: 010-556 06 97 
E-post: petter.melin@lantmannen.com 

Lantmännens presstjänst   
Tel: 010 556 88 00  
E-post: press@lantmannen.com