Lantmännen Fastigheter nominerade till Laddguldet

2023

För sjunde året i rad ska 2030-sekretariatet dela ut Laddguldet och Lantmännen Fastigheter är en av de nominerade. Priset delas ut till den fastighetsägare som på ett långsiktigt sätt verkar för att främja eldrivna fordon och transporter.

2030-sekretariatet skriver i dagens pressmeddelande om en bred enighet från både politik och forskning vittnar om att omställningstakten behöver öka för att vi ska nå nationella såväl som internationella klimatmål, och att elektrifieringen spelar en central roll i vårt fossilfria transportsystem. Samverkan mellan aktörer lyfts ofta fram som en viktig komponent, inte minst för att möta behov från till exempel boende i flerbostadshus och tung trafik.

– Självklart gläder det oss att bli nominerade till 2030-sekretariatets “Laddguldet”. Nomineringen bekräftar att våra insatser tillsammans med våra samarbetspartners uppmärksammas ute på våra anläggningar. I skrivande stund har vi 195 laddpunkter i Sverige, men frågar du mig om en månad är vi nog närmare 250, det går med en rasande fart med skyhögt intresse, säger Henrik Nilsson hållbarhetsansvarig på Lantmännen Fastigheter och fortsätter:

– Att vi tillsammans med Swecon installerar el-infrastruktur med elmaskiner – vi gräver liksom el med el – är riktigt kul. Utbyggnationen laddinfrastrukturen är ett av många initiativ från Lantmännen Fastigheter som bidrar till en hållbar framtid, säger Henrik Nilsson avslutningsvis.

Laddguldet delas ut i de två kategorierna kommun och fastighetsägare. Vinnarna presenteras på eCarExpo på Svenska mässan i Göteborg den 1 december med prisutdelare Mattias Bergman, vd, Mobility Sweden.

 

För vidare information kontakta Henrik Nilsson, Hållbarhetsansvarig Lantmännen Fastigheter AB: Tel 010-556 00 25, e-post henrik.x.nilsson@lantmannen.com.