Tidsenlig renovering av sekelskiftesfastighet i Svalöv

2023

Nu inleder Lantmännen Fastigheter en omfattande, men försiktig, fasad- och fönsterrenovering av sekelskiftesfastigheten i Svalöv. I byggnaden, som ägs av Lanthem, bedrivs idag en Montessoriskola.

På fastigheten Södra Svalöv 20:1, i en byggnad som ägs av Lanthem och förvaltas av Lantmännen Fastigheter, bedrivs idag skolverksamhet genom Montessoris lokala verksamhet. Lantmännen ämnar nu låta genomföra ett större underhållsarbete på fasad och fönster. Byggnaden i fråga är den gamla administrationsbyggnaden för dåvarande Lantmännen SW Seed, en gulaktig byggnad i pampig sekelskiftesstil mitt i den omgivande Hjalmar Nilssons Park.

”Det vi kommer att göra är en försiktig renovering där vi försöker efterlikna originalfasaden så mycket vi kan. Vi kommer tvätta av fasaden, genomföra putslagningar och sedan måla om i kulör så lika befintlig vi kan. Fönster och andra trädetaljer kommer vi skrapa olja med linolja och terpentin för att sedan måla med linoljefärg, kulör kommer vara så likt originalet som möjligt. Det känns oerhört kul att vi kan låta denna fantastiska byggnad leva vidare”, säger ansvarig förvaltare Per Cismas.

För vidare information kontakta Per Cismas, förvaltare Lantmännen Fastigheter på telefonnummer 010-556 06 96, eller per.cismas@lantmannen.com