Lantmännens fastighet, Triton, nominerat till Malmö Stadsbyggnadspris

2023

Nu står det klart att Lantmännens fastighet, Triton, är nominerat till Malmö stads Stadsbyggnadspris. Byggnaden har uppförts av Lantmännen Fastigheter i samarbete med Wingårdhs arkitektbyrå. 

De nominerade bidragen harmoniserar med Malmö stads ambitioner om att bygga en vacker, hållbar och inkluderande stadsmiljö. Den grönskimrande fastigheten – Triton – belägen i Västra Hamnen, har utformats i ett nära samarbete mellan Lantmännen Fastigheter och Wingårdh arkitektkontor.  

Vår verksamhet är omfattande, från silos eller foder- och spannmålsanläggningar till kontor och det kan vara så att vi är mest förknippade med spannmålsanläggningar. Att vi nu nomineras till Malmö stads Stadsbyggnadspris är verkligen ett fint tillkännagivande för oss, säger Petter Melin, regionchef Lantmännen Fastigheter.  

Stadsbyggnadspriset belönar projekt som uppvisar social och miljömässig hållbarhet, arkitektonisk kvalitet, långsiktighet och har en positiv betydelse för Malmös utveckling. Hållbarhet, som är Stadsbyggnadsprisets essentiella kriterium, genomsyrar varje nybyggnation som Lantmännen Fastigheter uppför genom certifieringen Green Building.  

Vinnaren tillkännages vid en offentlig prisutdelning i slutet av september, 2023. 

För vidare information kontakta Petter Melin, regionchef Lantmännen Fastigheter AB
Tel 010-556 06 97, e-post petter.melin@lantmannen.com.